Zoek
Filters
Close

Wasvoorschriften

Op al onze producten staan op het innaai-etiket symbolen, die aangeven hoe het product behandeld moet worden. Deze verstrekken informatie over het wassen, drogen, strijken en chemisch reinigen van het product. De symbolen zijn internationaal bekend en aanvaard.

     

wassen wassen:   wassen op 30° C   wassen op 40° C
      wassen op 60° C   handwas
      niet wassen      

wassen drogen:   niet drogen in wasdroger   drogen op lage temperatuur
      drogen op normale temperatuur      
  Drogen aan de lucht is aantrekkelijk uit het oogpunt van energieverbruik en wordt aanbevolen om buitenshuis te doen. In de woning kan dit - vanwege het vochtverlies - op termijn nadelige invloed hebben. In de trommeldroger (tumbler) heeft uw was nauwelijks te lijden. Wel zullen artikelen die voor de eerste maal worden gewassen en gedroogd meer krimpen. Artikelen die hierin worden gedroogd zijn zacht van grip. De belading heeft wel degelijk invloed op het kreukherstellend vermogen van bijv. uw shirts. Zijde mag niet in de Tumbler. Voor fijne artikelen geldt eveneens hetzelfde advies.

wassen strijken:   strijken op maximaal 1 punt (110° C)   strijken op maximaal 2 punten (150° C)
      strijken op maximaal 3 punten (180° C)   niet strijken
  Wij raden u aan om de was enigszins vochtig te strijken. Let u goed op de temperatuur die aangegeven staat op het label van uw kledingstuk.Te heet strijken is slecht voor uw kleding!

wassen chemisch reinigen:   niet reinigen met chloorbleekmiddel   reinigen met chloorbleemiddel toegestaan
      niet chemisch reinigen      
Top